Imorgon skall jag och min tjej dra på en två dagars
vandring mot Stendalsstugorna och sova i mitt nyinköpta tält. Naturligtvis
förbereder jag då lite mat till detta lilla äventyr. Förutom lunch och middagar
vill man ha lite paus-snacks och drog därför igång lite energibarsbakning. Om
jag kan lite om risotto så kan jag absolut ingenting om bars. I mitt hus är det
min tjej som gör dem men jobbar hon kväll så får man steppa upp!
Då min kunskap i ämnet är mycket låg följde jag första
bästa recept jag hittade med ingredienser jag hade hemma. Förutom att jag bytte
mandlar mot valnötter, havre mot nakenhavre från kära Warbro Kvarn samt
skippade bananchips. Det hade nog varit kanon i. Ifall man haft det hemma…
Nu ”vilar” barsen i kylen i minst 4 timmar innan man kan
skära upp dem. Tanken är att portionspacka dem i bakplåtspapper. Nåja, vi får
väl se hur det går.
Uppdatering: I linje med allt annat jag företar mig i denna bloggserie så blev även barsen misslyckade. Tror dadlarna var gamla och allt smakade härsket.
Uppdatering: I linje med allt annat jag företar mig i denna bloggserie så blev även barsen misslyckade. Tror dadlarna var gamla och allt smakade härsket.
Kommentarer
Skicka en kommentar