Start!




”Kul med fjällvandring och tälta men vad ska vi äta?!”
            - Alla vandrare sen alltid

Som relativt nyfrälst fjällvandrare så har jag och mina vänner ställt oss denna fråga många gånger. I skrivande stund har jag sedan 1 dag jobbat med mat professionellt i fjällstugemiljö och tänkte med denna blogg djupdyka i svar till denna fråga.

Målet med varje måltid är att den skall vara;
·      Näringsrik och god.
·      Ekologisk/KRAV-märkt samt max påverka klimatet med 0,5 kg CO2e.
·      Innehålla i en majoritet svenska råvaror.
·      Ha en låg vikt.
·      Vara lättlagad ute i naturen.

Hur jag skall hitta denna perfekta mat får vi se! Jag hoppas att få inspiration från människor som passerar på min arbetsplats varje dag och tänker experimentera en del själv. Självklart är även internet en oändlig källa och kanske kan man få något tips här av någon läsare.


Ha de bäst!

Kommentarer