”Kul med fjällvandring och tälta men
vad ska vi äta?!”
-
Alla vandrare sen alltid
Som relativt nyfrälst fjällvandrare
så har jag och mina vänner ställt oss denna fråga många gånger. I skrivande
stund har jag sedan 1 dag jobbat med mat professionellt i fjällstugemiljö och
tänkte med denna blogg djupdyka i svar till denna fråga.
Målet med varje måltid är att den skall vara;
· Näringsrik
och god.
· Ekologisk/KRAV-märkt samt max påverka klimatet med 0,5 kg CO2e.
· Innehålla
i en majoritet svenska råvaror.
· Ha
en låg vikt.
· Vara
lättlagad ute i naturen.
Hur jag skall hitta denna
perfekta mat får vi se! Jag hoppas att få inspiration från människor som
passerar på min arbetsplats varje dag och tänker experimentera en del själv.
Självklart är även internet en oändlig källa och kanske kan man få något tips
här av någon läsare.
Ha de bäst!
Kommentarer
Skicka en kommentar