Slutarbete - "Alternativ till frystorkade påsar på fjället"


Tidigare har jag nämnt hur jag i mitt slutarbete i kockskolan skrev om friluftsmat. Jag la fram en meny på två frukostar, tre luncher och två middagar. Arbetet i sig var ordentligt tidsbegränsat och jag hann inte riktigt göra ett så genomarbetat arbete som jag velat. Därav lite varför denna blogg föddes.

Kornotton var stjärnan i detta arbete som jag senare gjorde i mitt praktiska prov men arbetet innehöll även bland annat en friluftscalzone. Det var egentligen den jag vill göra på mitt prov men var för feg, kvällen innan brände jag min egen och pappas calzone föll isär. En calzone skall ju bakas i en ugn och ett gaskök… Blir lite för varmt! Men jag har några ideér som jag skall pröva.

En annan rätt var raggmunk med tillbehör men den är något tveksam i energimängd per gram. Idag känns kanske råraka bättre, kan vara värt att kika på senare. Rätter som kräver mycket förberedelser känns egentligen också tråkiga men en vegetarisk viltskav kommer smaka kanon på toppturen. Sen skall såklart gröt in i mixen!

Men friluftscalzonen kommer dyka upp först här så jag inte förgiftar min tjej i olika -ottos.

Om man mot förmodan har lust att läsa 19-sidors komvuxarbete kan man kika på det här!

Kommentarer