Tidigare har jag nämnt hur jag i mitt slutarbete i kockskolan
skrev om friluftsmat. Jag la fram en meny på två frukostar, tre luncher och två
middagar. Arbetet i sig var ordentligt tidsbegränsat och jag hann inte riktigt
göra ett så genomarbetat arbete som jag velat. Därav lite varför denna blogg föddes.
Kornotton var stjärnan i detta arbete som jag senare gjorde i mitt
praktiska prov men arbetet innehöll även bland annat en friluftscalzone. Det
var egentligen den jag vill göra på mitt prov men var för feg, kvällen innan
brände jag min egen och pappas calzone föll isär. En calzone skall ju bakas i
en ugn och ett gaskök… Blir lite för varmt! Men jag har några ideér som jag
skall pröva.
En annan rätt var raggmunk med tillbehör men den är något tveksam
i energimängd per gram. Idag känns kanske råraka bättre, kan vara värt att kika
på senare. Rätter som kräver mycket förberedelser känns egentligen också tråkiga
men en vegetarisk viltskav kommer smaka kanon på toppturen. Sen skall såklart
gröt in i mixen!
Men friluftscalzonen kommer dyka upp först här så jag inte förgiftar
min tjej i olika -ottos.
Om man mot förmodan har lust att läsa 19-sidors komvuxarbete kan man kika på det här!
Om man mot förmodan har lust att läsa 19-sidors komvuxarbete kan man kika på det här!
Kommentarer
Skicka en kommentar