Jag och min kvinna tältade en natt här i veckan och vi
passade då på att laga friluftscalzones. Idéen är att man tar med sig mjöl,
salt och olivolja i en plastpåse som man på plats fyller med lämplig mängd
vatten. Knåda degen kan man göra i plastpåsen, så länge man inte gör degen för
blöt. Allt gick faktiskt riktigt bra, vi fyllde dem med mozzarella, spenat och
vitlök innan problemen började.
Problemet är mitt lilla ”kök”. Uppfatta mig inte fel,
Primus Light är grymt på det den är designad för. Väga knappt ingenting och
kocka upp två koppar vatten superfort. Att agera ugn för små calzones blev
svårare för den. Min teori var att jag kunde lägga en boll av bakplåtspapper i
botten och sen en pizza, inrullad i bakplåtspapper. Det gick sådär, papperet
blev alldeles svartbränt och skulle jag fortsatt hade röken satt smak i pizzan.
Dessutom lyckades jag i princip bränna bort handtaget till koppen. Vi hann ändå
grädda 2-3 degknuten som vi glufsade i oss. Jag behöver ett ordentligt kök om
jag skall fortsätta med detta projekt.
Kommentarer
Skicka en kommentar