Friluftscalzone (degknyte) del 1



Jag och min kvinna tältade en natt här i veckan och vi passade då på att laga friluftscalzones. Idéen är att man tar med sig mjöl, salt och olivolja i en plastpåse som man på plats fyller med lämplig mängd vatten. Knåda degen kan man göra i plastpåsen, så länge man inte gör degen för blöt. Allt gick faktiskt riktigt bra, vi fyllde dem med mozzarella, spenat och vitlök innan problemen började.

Problemet är mitt lilla ”kök”. Uppfatta mig inte fel, Primus Light är grymt på det den är designad för. Väga knappt ingenting och kocka upp två koppar vatten superfort. Att agera ugn för små calzones blev svårare för den. Min teori var att jag kunde lägga en boll av bakplåtspapper i botten och sen en pizza, inrullad i bakplåtspapper. Det gick sådär, papperet blev alldeles svartbränt och skulle jag fortsatt hade röken satt smak i pizzan. Dessutom lyckades jag i princip bränna bort handtaget till koppen. Vi hann ändå grädda 2-3 degknuten som vi glufsade i oss. Jag behöver ett ordentligt kök om jag skall fortsätta med detta projekt.

Kommentarer