Idag, äntligen, lyftes eldningsförbudet. Eller rättare
sagt, det lyftes i fredags runt lunch men då jag visste om det förrän idag så
låtsas vi som det. Efter mitt lunchpass lånade jag en cykel från sportboden och
trampade upp till ett vindskydd och gjorde den första matdinkelotton!
Och nej, den blev inte bra.
Den blev blöt. Och rätt trist! Innan jag satt mig la jag
matdinkelotton i tre gånger så mycket vatten (volymmässigt) och det hann ta en
timme innan de hamnade i mitt gaskök. Köket är ett Primus Lite vilket
antagligen är anpassat att koka kaffe i princip, vilket jag kan tänka mig den
gör sjukt bra. Saker blir varmt extremt fort! Jag la ned ungefär 3 dl vätska med
dinkel vilket kokade upp på något som kändes som en minut. Sjukt bra när man
vill koka upp vatten! Sjukt dåligt när man vill sjuda en matdinkelotto. För att
stärkelsen i en otto ska visa sig och göra saker krämigt vill man koka bort
vätskan och hälla på ny. Det är svårt i ett Primus Lite. Om man inte vill äta
sin otto genom att skrapa bort den svartbränd från botten förstås.
Efter 15 min började jag frysa i blåsten och regnet så
ansåg att den blöta soppan var klar, la i en imponerande mängd ost, och åt upp
det. Det var okej men kände ändå tvivel. Jag lagar ändå mat professionellt, är detta
det bästa jag kan?
Nej, det är det inte! Jag kan bättre!
Kommentarer
Skicka en kommentar